^Omhoog

Leuker leven in de Transvaalwijk

Driebandentoernooi 2016

driebanden kleinIn het weekend van 9,10 en 11 december organiseren we weer ons jaarlijkse driebanden biljarttoernooi. Uitgangspunt is dat een ieder een redelijke kans op winst moet kunnen maken, we spelen daarom met een handicap: betere spelers moeten meer caramboles maken dan minder geoefende. We spelen op vrijdag en zaterdag de voorronden, op zondag gaan we verder met de geplaatste spelers.

 

 

De poulewedstrijden kunnen op de volgende tijden worden gespeeld:
Vrijdag 9 december: 19:00 uur.
Zaterdag 10 december: 10:30 uur, 13:00 uur, 15:30 uur, 18:00 uur en 20:30 uur.

 

Mocht u ook eens mee willen doen: geef u dan op! Het is leuk en vooral gezellig. Om de kosten te kunnen dekken vragen we 10 euro inleggeld. Bent u nu beslist geen biljarter: geen probleem, toeschouwers zijn ook van harte welkom. Opgave kan via het aanmeldformulier

 

 

Kunstkastjeskuier 5 november

Klaas Lageweg en Roy Schreuder hebben in de wijken Muziek-, Transvaal-, Vogelwijk en Bonifatiuspark onooglijke elektriciteitskastjes getransformeerd in aantrekkelijke straatobjecten. De meeste afbeeldingen verwijzen naar historische gebeurtenissen. De route met informatie hierover is, overeenkomstig de wens van het wijkpanel,vastgelegd in het boekje KunstKastjesKuier. a.s. zaterdag 5 november leidt Henk de Vries u langs deze beschilderde electriciteitskastjes in de MTV-wijk. Aanvang: 15.00 uur vanuit het buurthuis. Duur: ongeveer anderhalf tot twee uur. Kosten: 2,- Euro p.p. Van te voren aanmelden is wenselijk.

kastjes 001

Yoga in Transvaalwijk

yoga klMet ingang van vrijdagochtend 9 september start al weer voor het 6e seizoen de Yogagroep Transvaalwijk voor een nieuwe lesserie hatha-yoga in het Buurthuis Rengerspark.

Wil je ontspannen? Onthaasten? Tot jezelf komen? Bewust(er) worden van je lichaam? Je adem? Je geest? Wel eens gedacht aan hatha-yoga? Dé manier om te komen tot een vitaler lichaam, een goede adembeheersing en een ontspannen geest.

Soft? Integendeel. Hatha-yoga is een fysieke vorm van yoga, maar geen gymnastiek. De lichaamsoefeningen, Asana’s, vragen om een selectieve aanspanning van spieren, concentratie en een juiste ademtechniek.

De oefeningen leren je spanning en ontspanning signaleren, spanning weg te nemen en ontspanning toe laten. Zo neem je op den duur een steeds meer ontspannen houding aan.

Lees meer...

Programma wijkfeest 2016

flyer2016 01Op het programma staan natuurlijk de vrijmarkt en het volleybal toernooi. Ook de kinderdisco en de kinderkermis zijn weer aanwezig. Voor het avondprogramma als vanouds de voetjes van de vloer. Voor het reserveren van een kraam voor de vrijmarkt kun je mailen naar iweert@chello.nl. Als je een team wilt opgeven voor het volleybal toernooi stuur dan een mail naar j.hoekstra258@upcmail.nl. We hebben voor het wijkfeest kok Finn Broers bereid gevonden voor ons te koken. Je krijgt voor slechts 8 euro een driegangenmenu voorgeschoteld. Kok Broers zal de gehele dag in het park met de voorbereidingen bezig zijn, je kunt hem dan aan het werk zien. Een kindermenu kost 6 euro. Opgave vooraf is verplicht in verband met inkopen. Je kunt je aanmelden via: aanmelden@buurthuisrengerspark.nl

 flyer2016 02

Honkvast

honkvastHet boek Honkvast, veertig jaar in hetzelfde huis in de Muziek-,Transvaal- en Vogelwijk, gemaakt door buurtbewoonster Wilma Koole is nog steeds te koop. Het zijn persoonlijke verhalen van mensen over hun huis, de buurt, herinneringen en wat er veranderde in de loop der jaren. Herkenbaar voor mensen die zelf in deze omgeving wonen of hebben gewoond, maar ook voor anderen omdat de ontwikkeling in veel wijken en steden op dezelfde manier verlopen is.

Honkvast is voor 7,50 te koop bij Primera van den Berg aan de Troelstraweg, boekhandel van der Velde, Blomke fan Romke en bij Wilma Koole (06-18083847).

Copyright © 2013. Buurthuis Rengerspark  Rights Reserved.